Pályázatok

KÖZVETLEN FŰTÉSŰ KÜLSŐ VISSZAPILLANTÓ TÜKÖRÜVEG RÉSZEGYSÉG GYÁRTÁSI TECHNOLÓGIÁJA című projektjének zárása.

A BONY-V Kft. a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretén belül „Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés” felhívására benyújtott, VEKOP-2.1.7-15-2016-00037 azonosítószámmal nyilvántartott támogatási kérelmét támogatásra érdemesnek ítélték, így a cég 79 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert.

A Bony-V Bt. a megbízhatóságot és a magas technológiai színvonalat helyezte a cégfilozófia középpontjába, ugyanis autó alkatrész beszállítóként csak így tud hosszútávon működni.

A fejlesztés révén egy olyan visszapillantó tükör kerül kifejlesztésre, amely direktben tartalmazza a fűtést is. A közvetlen fűtésű külső visszapillantó tükörüveg megvalósulása két előállítási folyamatban is előnyös. A tükörfűtés gyártónál nincs szükség a hordozó fóliára és a ragasztós fóliára, mivel közvetlenül a tükörre alakítják ki a fűtőtestet. Az anyagokon kívül több technológiai lépés is elmarad. Olcsóbban megbízhatóbb termék állítható elő. A visszapillantó tükör összeszerelésénél az eddigi három alkatrész helyett két alkotó elemet kell összeszerelni a közvetlen fűtésű tükörüveg és a műanyagház összeszerelése így már automatizálható. Ez eddig nem volt lehetséges, mert a fólia alapú tükörfűtéseket csak kézi munkával lehetett felragasztani. Ez egy kritikus művelet a hibás felragasztáskor keletkezhető levegőbuborékok miatt, ahol a fűtés idő előtt kiéghet. Az új gyártási eljárás során az egyik oldali ragasztós fólia felhasználása is megszűnik, így kevesebb hulladék terheli környezetünket.

Projekt megvalósítási időtartama:

  • a projekt kezdő időpontja: 2018.12.01
  • a projekt záró időpontja: 2019.12.31.

Projekt megvalósítási helyszíne: 2365 Inárcs, Vasút utca 27.

Projekt összköltségvetése: 132.200.392 Ft

Támogatás összege: 79.320.235 Ft

Támogatás mértéke: 60 %

A VEKOP-1.2.6-20-2020-01526-os számú „Automatizálás, és kapacitásbővítés a Bony V. Bt-nél” című projekt, 22 500 000 forintos, 67,05 %-os, európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében az inárcsi telephelyen befejezésre került.

A társaság az elmúlt 3-4 évben több lépésből álló fejlesztést valósított meg a versenyképesség megteremtése, valamint a hazai és nemzetközi beszállítói láncokba történő bekapcsolódás érdekében. Ennek lebonyolítása egy komplex fejlesztési terv keretein belül valósult meg, amely a következőket foglalta magában: termékfejlesztés, új innovatív eljárások bevezetése, automatizálás és digitalizáció, kapacitásbővítés, hatékonyság javítása, a munkavállalók képzése.
Az elmúlt 28 év eredményeképpen önállóan és sikeres magyar vállalatokkal együttműködésben számos autógyártó és autóipari szereplő TIR1-es és TIR 2-es beszállítói lettünk. A visszapillantó tükör gyártás területén a kapacitás bővítését és az automatizálást valósítottuk meg 3 gép megvételével (1 db automata CNC üvegvágó gép, 1 db automata termék kiszedőrobot, és 1 db visszapillantó tükör beragasztó automatizált célgép).
A fejlesztés eredményeként a haszongépjárművek visszapillantó tükreinek gyártása során megteremtődik a lehetőség a kisebb és nagyobb szériák, illetve egyszerre több termék előállítására. Könnyebb lesz továbbá az egyes termékek közötti átállás is, amely időmegtakarítást eredményez.
A társaság az automatizálás ellenére meg tudja őrizni a jelenlegi munkavállalókat, sőt az egyre biztosabb beszállítói kapcsolatok révén még bővítés is várható.

A Projekt kezdő időpontja: 2020.07.01.
A Projekt záró időpontja: 2022.03.01.

A Projekt költségvetése: 33 557 000 Ft

Kedvezményezett neve: BONY-V Bt.
Projekt címe: A BONY-V Bt. piaci megjelenésének támogatása
Szerződött támogatás összege: 8 000 000 Ft
Támogatás mértéke: 50%
Projekt befejezése : 2018.06.08.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.3.1-15-2015-00268

A Bony-V Bt. piacra jutást elősegítő projektjének tartalmi elemei:

Online megjelenés támogatása
Tanácsadás igénybevétele
Piackutatás elkészítéséhez kötődő szakértői és tanulmánykészítési szolgáltatás igénybevétele
Innovációs tanácsadás és innovációs támogató szolgáltatás költsége
Piacra jutás tevékenységhez kapcsolódóan igénybe vett szolgáltatások (grafika, formatervezés, tolmács igénybevétele)
Piacra jutás tevékenységhez kapcsolódóan igénybe vett szolgáltatások (marketingeszközök, médiamegjelenés)
Külföldi kiállításon vagy vásáron való részvétel

KAPCSOLAT

Címünk:

H-6230 Soltvadkert, Kiskőrösi út 2.

H-2365 Inárcs, Vasút u. 27.

Telefon:

+36 20 9551 093
+ 36 29 570 341

    Leveleit az info [kukac] sonicmirror.eu címre várjuk!